• صفحه اصلی
  • جستجو
  • راهنما
  • لیست اعضا
  • سالنامه
خوش آمدید مهمان گرامی،

در صورت عضو بودن وارد شوید
در صورتی که رمز عبور خود را فراموش کرده اید،اینجا کلیک کنید
صورتیکه اولین باریست که می آیید،به جمع ما بپیوندید
سیستانی ها-تالار گفتمان سیستانیان


[-]
آخرین ارسالی ها
تاپیک ویژه زادروز کاربران
شروع کننده:حسین آخرین پست توسط:Sistanian پاسخ ها:1115 معرفی اعضاء نمایش ها:48532 زمان:۹-۲۶-۱۳۹۳
آهنگ های احسان سلیمانی مقدم " ملودی ساز و خواننده "
شروع کننده:نوای کویر آخرین پست توسط:نوای کویر پاسخ ها:82 سیستان نمایش ها:14843 زمان:۹-۲۰-۱۳۹۳
طايفه بزرگ و اصیل پودينه سیستان
شروع کننده:rumshur آخرین پست توسط:ktnbop پاسخ ها:5 طوایف سیستان نمایش ها:2480 زمان:۹-۱۸-۱۳۹۳
سلااااااااااااام به همه
شروع کننده:ktnbop آخرین پست توسط:ktnbop پاسخ ها:0 کافه گَپ گوچگون سیستو نمایش ها:46 زمان:۹-۱۸-۱۳۹۳
حضورفعال سیستانیهای استان گلستان هشتمین جشنواره فرهنگ اقوام ایران ر
شروع کننده:mohammad آخرین پست توسط:زابلی از گلستان پاسخ ها:6 شاهی پودینه ( عکاس سیستانی ) نمایش ها:353 زمان:۹-۱۷-۱۳۹۳
از چاله تا چاه
شروع کننده:kianse آخرین پست توسط:kianse پاسخ ها:0 چالش ها و راهکارها نمایش ها:90 زمان:۹-۱۱-۱۳۹۳
قلقلک! شوخی تلخ کپسولی
شروع کننده:kianse آخرین پست توسط:kianse پاسخ ها:0 چالش ها و راهکارها نمایش ها:82 زمان:۹-۱۱-۱۳۹۳
نشر منظومه ی " چکری پکری "
شروع کننده:پیام سیستانی آخرین پست توسط:زابلی از گلستان پاسخ ها:94 پیام سیستانی نمایش ها:10735 زمان:۹-۳-۱۳۹۳
حق آبه هامون/از حرف تا عمل
شروع کننده:ناصر آخرین پست توسط:علی بی باک پاسخ ها:16 اقدامات انجام شده نمایش ها:1003 زمان:۹-۳-۱۳۹۳
پیام دکتر احمد قنبری به مناسبت هفته بسیج
شروع کننده:نیکبخت آخرین پست توسط:نیکبخت پاسخ ها:0 پارک علم و فناوری استان سیستان و بلوچستان نمایش ها:80 زمان:۹-۳-۱۳۹۳
فرمانداری ویژه، سراب یا واقعیت
شروع کننده:Sistanian آخرین پست توسط:Sistanian پاسخ ها:0 سیاسی نمایش ها:95 زمان:۸-۳۰-۱۳۹۳
پیشنهاد طرح
شروع کننده:علی بی باک آخرین پست توسط:علی بی باک پاسخ ها:28 اقدامات انجام شده نمایش ها:1448 زمان:۹-۳-۱۳۹۳
احتمال وجود آبهای ژرف زیرزمینی در حد فاصل زابل به زاهدان
شروع کننده:علی بی باک آخرین پست توسط:علی بی باک پاسخ ها:2 نقد و تحلیل خبر نمایش ها:115 زمان:۸-۲۸-۱۳۹۳
روش هاي كاهش ميزان تبخير از سطوح آزاد آبي و خاکی در مناطق خشك و نيمه خشك
شروع کننده:علی بی باک آخرین پست توسط:kianse پاسخ ها:12 چالش ها و راهکارها نمایش ها:300 زمان:۹-۱۱-۱۳۹۳
ظنز سیستانی
شروع کننده:سام آخرین پست توسط:aram-e-jan پاسخ ها:5 دیگر نمایش ها:247 زمان:۸-۲۸-۱۳۹۳
نجات همیشگی سیستان با توجه به حجم عظیم منابع زیر زمینی / نوش دارویی که نادیده گرفته ش
شروع کننده:علی بی باک آخرین پست توسط:علی بی باک پاسخ ها:0 نقد و تحلیل خبر نمایش ها:90 زمان:۸-۲۸-۱۳۹۳
اجرایی شدن 63 کیلومتر از پروژه خط دوم انتقال آب زابل به زاهدان
شروع کننده:zabolboys آخرین پست توسط:علی بی باک پاسخ ها:7 نقد و تحلیل خبر نمایش ها:770 زمان:۸-۲۸-۱۳۹۳
تامین اجتماعی در ایران باستان
شروع کننده:aram-e-jan آخرین پست توسط:aram-e-jan پاسخ ها:0 فرهنگ ، هنر و ادبیات نمایش ها:79 زمان:۸-۲۷-۱۳۹۳
آغاز دور جدید کاوش ها در تپّه دشت سیستان
شروع کننده:ابوالفضل آخرین پست توسط:ابوالفضل پاسخ ها:0 اماکن تاریخی سیستان نمایش ها:142 زمان:۸-۲۴-۱۳۹۳
کشکول
شروع کننده:Hamoon آخرین پست توسط:aram-e-jan پاسخ ها:277 فرهنگ ، هنر و ادبیات نمایش ها:48472 زمان:۸-۲۷-۱۳۹۳
لزوم گسترش فضاهای ورزشی در منطقه سیستان/تبدیل ورزشگاه شهیدحسینی به دهکده ورزشی
شروع کننده:Sistanian آخرین پست توسط:Sistanian پاسخ ها:0 ورزش سیستان نمایش ها:97 زمان:۸-۲۳-۱۳۹۳
لطفا توجه کنید
شروع کننده:علی بی باک آخرین پست توسط:علی بی باک پاسخ ها:42 مدیا نمایش ها:2884 زمان:۸-۲۱-۱۳۹۳
شمارش معکوس خشک شدن هامون هیرمند آغاز شد
شروع کننده:سرزمین بادها آخرین پست توسط:طلوع پاسخ ها:2 اجتماعی نمایش ها:355 زمان:۸-۲۰-۱۳۹۳
چرا گفت و گو در جهان مجازی با برخی از دوستان سیستانی به سرانجامی نمی رسد ؟
شروع کننده:پیام سیستانی آخرین پست توسط:توحیدی حسامیه پاسخ ها:13 دوستان نمایش ها:2123 زمان:۸-۱۸-۱۳۹۳
معرفی طایفه های سیستان
شروع کننده:Recover آخرین پست توسط:ktnbop پاسخ ها:103 طوایف سیستان نمایش ها:59861 زمان:۹-۱۸-۱۳۹۳
جهت حرکت: - سرعت: - (توقف | حرکت) - بارگذاری مجدد

اطلاعیه

برچسب ها: فواید, استفاده, از, ظروف, مسی,

فواید استفاده از ظروف مسی

زمان کنونی: ۹-۲۸-۱۳۹۳، ۰۸:۰۲ صبح
کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان
نویسنده: ندرو
آخرین ارسال: aram-e-jan
پاسخ: 6
بازدید: 6801

 
امتیاز موضوع:
  • 28 رأی - میانگین امیتازات : 2.29
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

فواید استفاده از ظروف مسی

پیام
ندرو
کاربر تالار
***
کاربر تالار
ارسال‌ها: 695
وضعیت : آفلاین
تاریخ عضویت: دي ۱۳۸۹
اعتبار: 23
سپاس ها 269
سپاس شده 1394 بار در 510 ارسال
فواید استفاده از ظروف مسی

ظروف مس مادران را دریابید که بسیار مفید و جالب است به مقالپیوست توجه نمایید:
قابلمه مسی و حسوم؛فرهنگ به غارت رفته
تا چند دهه پیش بین مردم کشورمان مرسوم بود تا برای پخت غذا مخصوصا" خورشت و آش "از قابلمه های مسی استفاده کنند.آن زمان در همه آشپزخانه ها یک کفگیر آهنی نیز وجود داشت که موقع پختن غذا دایم درون آن قرار می گرفت.مردم به این کفگیر "حسوم" می گفتند.آن زمان کسی نمی دانست چرا باید این کفگیر درون قابلمه مسی قرار گیرد.مردم تنها به دلیل اینکه میراث گذشگان بود و می دانستند برای پخت غذا خیلی مفید است از" حسوم" استفاده می کردند.

دکتر حسین روازاده
تا چند دهه پیش بین مردم کشورمان مرسوم بود تا برای پخت غذا مخصوصا" خورشت و آش "از قابلمه های مسی استفاده کنند.آن زمان در همه آشپزخانه ها یک کفگیر آهنی نیز وجود داشت که موقع پختن غذا دایم درون آن قرار می گرفت.مردم به این کفگیر "حسوم" می گفتند.آن زمان کسی نمی دانست چرا باید این کفگیر درون قابلمه مسی قرار گیرد.مردم تنها به دلیل اینکه میراث گذشگان بود و می دانستند برای پخت غذا خیلی مفید است از" حسوم" استفاده می کردند.

سال ها گذشت.استکبار زودتر از ما همه چیز را درباره فلسفه حسوم فهمید و به دنبال چاره ای بود تا حسوم را از آشپزخانه ها خارج کند و سرانجام به اسم بهداشت و این که این کفگیر های آهنی غیر بهداشتی است،حسوم را از ما گرفت.

شاید شما به یاد نداشته باشید اما اگر از بزرگترهای خود جویا شوید به شما خواهند گفت که دهه 50 نان خشکی ها در کوچه پس کوچه های شهر با صدای بلند فریاد می زدند:" قابلمه مسی،کفگیر آهنی خریداریم" کسی آن زمان ندانست که چرا نان خشکی ها داعیه دار حفظ سلامتی برای مردم ایران شده اندو ظروف به اصطلاح روهی را برای ما به ارمغان آوردند.نان خشکی ها با قیمت ناچیز این قابلمه ها را خریداری کرده و به جای آن، قابلمه آلمینیومی می دادند که به آن روهی می گفتند. جالب این که در آن دوره اگر کسی ظرف مسی جدیدی را می خواست با ظرف به اصطلاح روهی معاوضه کند با سرسختی نان خشکی ها روبرو می شد و نان خشکی های متمدن و متفکر! تنها ظروف قدیمی را شایسته تعویض می دانستند. باید متذکر شد که با توجه به برنامه ریزی دقیقی که استعمار انجام داده بود تمامی حکمای ما را در آن دوره به نحوی از بین برده بودند تا دیگر کسی نباشد که با ایجاد تردید مردم را از فروش قابلمه ها ی مسی و کفگیر های آهنی باز دارد. کسی نمی داند که این همه قابلمه های باارزش مسی که حاصل کار قلم زن های توانای مس بود به کجا رفت.جالب این که قلم زن های مس برای پخت هر نوع غذایی ظرفی را با ضرب آهنگ خاصی تهیه می کردند ، اما بعدها مشخص شد تمامی این ظرف به کشور ترکیه منتقل شده و در کوره ها ذوب دند تا اثری از آنها باقی نماند.متأسفانه هنوز هم بسیاری از از ما درباره حسوم و چرایی استفاده از آن توسط اجدادمان کوچکترین اطلاعی نداریم.

باید گفت فلسفه استفاده از حسوم در جریان پختن غذا به تیزبینی و دقت حکمای ما باز می گردد.حکما و دانشمندان از آبا ما برای همه گیر کردن سلامتی، حسوم را طراحی کردند تا تعادل بین موادی که وارد بدن می شود و بدن انسان به آن محتاج است برقرار کنند.از نظر علمی امروزی فلسفه این کار را به این صورت می توان بیان کرد که بدن مخصوصا"مغز" برای سلامت و نشاط و کنترل اسید لاکتیک و کورتیزول به شش میلیارد یون مس نیاز دارد و به همین نسبت یون آهن.پختن غذا درون ظروف مسی موجب تأمین این مقدار یون برای بدن است و حسوم نیز همین مقدار یون آهن را به غذا منتقل می کند تا از طریق غذا وارد بدن شده و با حفظ تعادل موجب سلامتی پایدار برای انسان شود.مطلب دیگر این که در دورانی که استفاده از حسوم در پختن غذا مرسوم بود از کم خونی های رایج که اکنون مردم با آن دست به گریبانند اثری نبود.یون های آهن که از طریق حسوم در سراسر غذا پخش می شد کم خونی ناشی از فقر آهن را برطرف می کرد،اما پس از این که حسوم را به اسم بهداشت از ما گرفتند،کم خونی و بیمای های خونی چون سرطان خون روز به روز در میان مردم افزایش یافت.

کمبود یون مس باعث می شود انسان دایما احساس رخوت و خواب آلودگی و کسالت کند و دهن دره های متوالی داشته باشد.در ضمن این که هیچ کارتل دارویی نمی تواند از یون یک عنصر برای شما قرص تهیه کند و آن چیزی که به اسم قرص آهن به ما می دهند شامل مولکول آهن هست که نه تنها برای بدن هیچ ثمره ای ندارد،بلکه استفاده آن در دوران بارداری موجب بیش فعالی و خنگی فرزند خواهد شد.هم چنان که استفاده دختران جوان از این قرص ها نارسایی های بسیاری را برای آنها به همراه خواهد داشت.

جالب توجه است که در صورت پختن غذا درون ظرف های مسی و استفاده از کفگیر آهنی حسوم ظرف مدت سه روز اثرات شفابخش در بدن انسان ظاهر می شود.غذا موقع پختن در قابلمه مسی از یون آزاد شده این ظرف استفاده می کند ودرنتیجه در بدن انسان احساس نشاط و انرژی فوق العاده ای ایجاد می شود و دیگر از آن دهن درگی و خمیازه و کسالت خبری نخواهد ماند و باعث طول عمر مفید و سلامتی جسمی مخصوصا" برای خانمها نزدیک به دوران عادت ماهیانه است.

بعدها تبلیغات گسترده ای در باره ظروف تفلون آغاز شد،ظروف به اصطلاح نچسب که یکی از دغدغه های بزرگ کدبانوی خانه را برطرف می کرد.ظروف استیل هم به سرعت جای خود را در آشپزخانه ها باز کرد.دیگر با وجود این همه پیشرفت و توسعه تکنولوژی در عرصه ظروف،اثری از ظرف مسی،برنجی و روهی حقیقی باقی نماند.ظاهر ظرف ها هر روز شکییل تر و زیباتر شد اما تا حال اندیشیده ایم که در پس این ظاهر زیبا چه بیماری های مهلکی نهفته است.باید متذکر شد که یون سرب و آلمینیوم تولید شده در هنگام پختن غذا در این ظروف به قدری کشنده است که بر طبق جدید ترین تحقیقات علمی دنیا می تواند یک کودک 6 ماهه را ظرف یک سال به بیماری های کمبود خونی و سرطان و یک فرد بزرگسال را در طی 5 سال به بیماری های کبدی و خونی و طحال وسپس سرطان دچار کند.

پس از این که دشمنان با حیله ها و دسیسه های مختلف توانستد حسوم را از آشپز خانه ما بگیرند حکمای ما به فکر چاره افتادند و درنهایت به این نتیجه رسیدند که بهترین چیزی که می تواند جایگزین حسوم شود و از گزند توطئه دشمنان در امان باشد، تکه آهن گداخته شده در آتش یا همان نعل اسب است.نعل اسب به دلیل این که در میان گدازه های آتش قرار گرفته و آب دیده است به راحتی می تواند یون های آهن را آزاد کند.فرایند آزاد سازی یون در غذا را می توان به صورت تغییر رنگ غذا مشاهده می شود.تا چندی قبل در کشور ما مرسوم بود که در جریان پختن غذاهای آبکی چون "آش و خورشت" نعل اسب را تا پایان مدت پختن درون غذا قرار می دادند و بدین وسیله کمبود آهن خویش را برطرف می کردند.هم اکنون هم اگر به شمال سری بزنید خواهید دید که برای پختن خورشت" مخصوصا فسنجان" نعل اسب را درون غذا قرار می دهند.اگر از مردم آن دیار سوال شود که فلسفه استفاده از نعل اسب در غذا چیست خواهند گفت که برای خوش رنگی غذا از نعل استفاده می کنیم،اما حقیقت این است که این فرایند در جهت تأمین یکی از عناصر اساسی و مورد نیاز بدن که همان یون آهن است،می باشد.اگر دقت کرده باشید مردم شمال ایران کمتر دچار کم خونی ناشی از فقر آهن می شوند، به طوری که بیماری های خونی و سرطان خون در میان آنها به حد صفر رسیده است واین نیست جز تدبیر و دور اندیشی حکمای ما و عمل به سیره و سنت گذشتگان

جهاني خيره در اين چيستان است
كه هستي راز هست نيستان است
اگر ديدي درختي آسمان جاي
بدان كو ريشه اش در سيستان است
از شاعر ماندگار نيمروز...رقيم سيستاني

--------------------------------------------------------------------------------
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۴-۱۸-۱۳۹۰ ۱۱:۰۵ عصر، توسط اوشیدا.)
۱۲-۱۹-۱۳۸۹ - ۱۱:۳۸ صبح
  سپاس شده توسط Saleh ، sheikh ، yasna ، sara_unicorn ، Goche Sisto ، ناصر ، نیایش شیخ ، masoodghodrati ، sanchooli ، شیرین ، ابوالفضل
sheikh
کاربر تالار
***
کاربر تالار
ارسال‌ها: 29
وضعیت : آفلاین
تاریخ عضویت: اسف ۱۳۸۹
اعتبار: 6
سپاس ها 23
سپاس شده 101 بار در 30 ارسال
RE: تاس مس و جیز کنجکنک قدیم

با تشکر موضوع بسیار مهمی است که متاسفانه توجهی به آن نمی شود.واین درد زندگی ماشینی است . زود پختن و زود خوردن و...کمبود وقت .
۱۲-۱۹-۱۳۸۹ - ۰۱:۵۲ عصر
  سپاس شده توسط masoodghodrati ، شیرین
هیرمند
کاربر تالار
***
کاربر تالار
ارسال‌ها: 28
وضعیت : آفلاین
تاریخ عضویت: آذر ۱۳۸۹
اعتبار: 4
سپاس ها 9
سپاس شده 63 بار در 25 ارسال
RE: تاس مس و جیز کنجکنک قدیم

با تشکر مطالب جالبی بود.موفق باشی
۱-۴-۱۳۹۰ - ۱۱:۰۵ صبح
  سپاس شده توسط شیرین
اوشیدا
مدیر بخش سیستان شناسی
******
ناظم تالار
ارسال‌ها: 1,467
وضعیت : آفلاین
تاریخ عضویت: آذر ۱۳۸۹
اعتبار: 171
سپاس ها 8423
سپاس شده 10827 بار در 1653 ارسال
RE: تاس مس و جیز کنجکنک قدیم

همشهری عزیزم ندرو مطلب شما بسیار جالب و مفید بود اما باید به یکی دو مورد دیگر هم در اینجا اشاره کنم
اول اینکه آنچنان از نان خشکی های بیچاره نوشته یی انگار که اینان عاملان استکبار بوده اند حال آنکه برای آنها آنچه میخرند و میفروشند مهم نبوده و نیست بلکه مهم سودی ست که از این راه به دست می آورند یک روز ظرف مسی، یک روز باتری کهنه و امروز هم به جای پول نان خشکی که از مردم میخرن به آنها شارژ همراه اول و ایرانسل می دهند
دوم اینکه ای کاش به این نکته هم اشاره می کردی که از ظروف مس تا وقتی استفاده می شده که اصطلاحا سفید کاری آنها از بین نرفته باشد، این سفیدکاری کشیدن لایه بسیار نازکی از فلز روی بر سطح داخلی ظروف مسی ست و هرگاه این لایه از بین میرفت ظرف مسی مورد نظر را برای سفیدکاری مجدد به متخصص آن میسپردند، پس باید این را هم در نظر داشته باشیم که همان اندازه که مس و آهن برای ما لازم بوده و هستند روی هم لازم بوده که در ساختار ظروف مسی گذشته این موضوع هم مورد غفلت قرار نگرفته بود
یک نکته نه چندان مهم دیگر اینکه ظروفی را که شما به اسم روهی خواندید به صصورت رویی تلفظ می شده است
اما از همه اینها گذشته نباید یک چیز را فراموش کنیم که تمام این تغییرات و یا به زعم برخی همه این توطئه ها دستاورد زندگی مدرن است که از هیچ کدامشان گریزی نیست، تمام اینها زاییده نظام اقتصادی یزرگی ست در مقیاس جهانی که می خواهد همه در ظروف پیرکس و تفلون غذا بخورند و از طرفی دیگر مکمل های غذایی را از طریق قرص و کپسول های شرکت های دارویی تامین کنند و فقط هم برای ملت ما نبوده و نیست و در تمام دنیا حکایت همین است

من خودم هستم
بی خود این آینه را روبه روی خاطره مگیر
هیچ اتفاق خاصی رخ نداده است
تنها شبی هفت ساله خوابیدم و بامدادان هزار ساله برخاستم .
------------
[تصویر:  1316808462_80_9ba61a9683.gif]
۱-۴-۱۳۹۰ - ۰۱:۱۹ عصر
  سپاس شده توسط کانس اویا ، Goche Sisto
son.of.sun
...
***
کاربر تالار
ارسال‌ها: 275
وضعیت : آفلاین
تاریخ عضویت: فرو ۱۳۹۰
اعتبار: 131
سپاس ها 1070
سپاس شده 2601 بار در 319 ارسال
RE: تاس مس و جیز کنجکنک قدیم

[size=medium]امان از این استکبار جهانی و نیرنگ های مرموزانه اش !!!!!
راستی دوست عزیز و بهتر از جان جناب ندرو آیا این مستکبرین جهانی خودشان همچنان از ظروف مسی و حسوم استفاده می کنند ؟
۱-۲۹-۱۳۹۰ - ۰۸:۳۴ صبح
  سپاس شده توسط شیرین
Unregistered
 
سپاس ها
سپاس شده بار در ارسال
RE: تاس مس و جیز کنجکنک قدیم

درود
خدا چه میداند شاید هم دلیل تمامی بدبختی هایمان همین سو استفاده های استکبار باشد
۱-۲۹-۱۳۹۰ - ۰۷:۱۱ عصر
  سپاس شده توسط شیرین



موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  فواید ذکر « لاحول و لا قوة الا بالله ...» . A'L'I . 0 495 ۱-۲۶-۱۳۹۱ ۰۹:۵۱ عصر
آخرین ارسال: . A'L'I .
  فواید ازدواج برای آقایان!!! حسین 0 555 ۱-۲۵-۱۳۹۱ ۰۵:۵۸ عصر
آخرین ارسال: حسین



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان